Tordagsbajs

Kontraster! Onsdagslycka följt av torsdagsbajs haha. Jag har förvisso haft det väldigt väldigt härligt med barnen i lekparken idag med. Dom lekte och njöt länge och Selma sa att det var som på stranden. Vatten, sand… ljuvligt för dom! Och för mig! När vi skulle därifrån däremot så märkte jag att ALLT luktade kattbajs. Alltså vafasen?? Så himla vidrigt! Kul blickar vi fick på bussen haha… sä när vi kom hem fick jag tvätta alla sandleksaker, alla skor, alla ytterkläder, barnen fick bada, jag fick tvätta sittdelsklädseln i maskin och skrubba av resten av vagnen. Nu är det bara min ullkappa kvar, den måste kemtvättas… jahaja… så kan det gå! Alltså jag älskar katter men detta är inte ok. Visst, katter mår bäst av o få vara ute men kanske inte det är så lämpligt i bostadsområden? Vill en ha en katt eller 13 som får gå löst ute så finns det många många platser där en kan bosätta sig. Det blir liksom i ALLT när det finns i en sandlåda, dessutom kan det sprida parasiter. Inte trevligt nej! 

Desto mer trevligt är denna sol som vi äntligen återfått! Som vi har saknat… 


15 reaktioner till “Tordagsbajs”

 1. Anledningen till varför det nästan inte finns någon sand i lekparkerna i Istanbul – om du någonsin har tänkt på det. Dock finns det några parker med lite sand i vår närhet och ibland kan det komma upp överraskningar på spaden då man gräver lite i sanden. Äckligt, javisst! Men vad kan man göra åt alla tusentals hemlösa gatukatter, svårt att kontrollera var de gör sina behov liksom.

  1. Laura men exakt, gatukatter är ju en annan sak… här känns det ju mer bara som hänsynslöshet av dom människor som bor där. Gatukatterna måste ju också få göra sina behov liksom… här var det inget synligt så det var nog väl intrampat i sandlådan… på alla kläder o skor o allt… så äckligt!

 2. Vad menar du? Ska katter i bostadsområden inte få vara ute för dom bajsar?? Eller ska människor i bostadsområden inte få ha utekatter? Lägg ett skydd över sandlådan bara! Det är väl inte så himla svårt?? Konstigt att skriva att det inte är okej. Ett djur är ett djur.

  1. Fast det är verkligen inte ok att vi kommer hem med bajs överallt, inkl en kemtvättskostnad på 250kr liksom… efter att ha varit i en lekpark! Vem ska åka runt o lägga skydd över sandlådor i hela kommunen tänker du?
   Ett djur är ett djur (jag är uppväxt på bondgård och är väl insatt osv!) men människor ansvarar för sällskapsdjur. En kan inte ta med sig hundar in på affärer heller… allt är inte lämpligt överallt.

   1. Så vad ska man göra menar du? Sätta blöja på katten? Hålla katten inne? Inte ha katt? Vad är din lösning på det hela?

    1. Alltså ha innekatt om en vill bo i tätbefolkade områden, vi hade innekatt i många år och han var verkligen väldigt nöjd med det livet! Vill man väldigt gärna ha just utekatt så kanske inte tätbefolkat bostadsområde är helt klockrent. Är ju även rätt stor risk att katten blir överkörd liksom..
     Jag har haft katter, alltså sjukt många katter, ute och inne. Jag har även kommit hem med bajs på ALLA grejjer sjukt många gånger. Jag känner mig kvalificerad för att uttala mig om detta. Har du katt? Kommit hem med bajs på ALLT? Alltså jag tvättade i 4 timmar igår kväll, ingen överdrift. Plus att tvättmaskinen gick utan min hjälp i flera timmar utöver det. Skalkläder för väldigt mycket pengar kommer bli helt söndertvättade. Inte rimligt! Katter har bra liv som innekatter också nämligen. Kattbajs sprider dessutom farliga parasiter som kan orsaka fosterskador, hade jag vart gravid så hade det liksom varit med risk för mitt ofödda barns liv och hälsa detta… rimligt va??

 3. Jag har också börjat fundera i de banorna då grannarnas katter börjat bajsa i vår trädgård i princip varenda dag! Det är så äckligt och det känns inte rimligt att vi inte ska kunna nyttja vår trädgård ordentligt för att andra människor valt att skaffa katt. (Även om vi tar bort bajset så finns det fortfarande inkletat i gräsmattan vilket gör att våra barn inte kan leka som de vill.) Om grannarnas hund exempelvis hade bajsat i vår trädgård hade det varit helt oacceptabelt så varför är det så acceptabelt att katter gör det? Givetvis förstår jag ju att det inte är katternas fel men det ägarna måste ju ta sitt ansvar! Då får de väl gå ut med katterna i koppel eller någonting och övrig tid ha de inne.

 4. Det är ju svårt att göra något åt på kommunala lekparker men hemma på tomten kan man strö ut nåt medel som luktar illa för katter att de inte vill komma. Eller var redo med vattenslangen. . . Äckligt med kattbajs på barnens lekplatser.

 5. Snacka om i-landsproblem…. Ska djur som, vad du än säger Therese, mår bättre av att vara ute behöva vara inne så du ska slippa kemtvätta din jacka? Jag håller med dig om att det är klart att det är äckligt att få bajs på kläderna, men det är som vanligt vi människor som är ego. Djuren ska anpassa sig efter oss, inte vi efter deras behov.

  1. S, jag nämnde bra många fler anledningar bla farliga parasiter. Men det passade inte dig att argumentera emot dom antar jag. Det finns en anlening att tex gravida inte ska hantera kattsandlådor…
   jag menar inte att djuren ska anpassa sig, jag menar att DJURÄGARE ska ta sitt ansvar. Känner man att man väldigt gärna vill kunna ha en katt och då vill kunna låta dom gå ute så finns det platser att bo på som är mer lämpliga för det!

 6. Du kan drabbas av toxoplasmos även från t.ex kött, grönsaker och frukt. Ha god handhygien och använd handsprit efter att du lekt i sandlådan så är det ingen fara. Som jag sa, jag förstår att det är äckligt. Men jag tänker inte stänga in min katt eller ha den i koppel för att dina barn ska leka i sandlådan. Det är sånt man får räkna med när man är ute. Det är större risk att du drabbas av en trafikolycka och på så sätt skadar ditt barn, än att barnet skadas av bakterie från en katts bajs. Men jag förmodar att du åker bil ändå när du är gravid. Som sagt, jag förstår att det är äckligt. Men naturen måste få ha sin gång.

  1. Alltså ursäkta mig men VAD ska handsprit hjälpa när det är ÖVERALLT!!!??? Det är inte ego av MIG att säga att jag inte vill ha din katts bajs på mina saker. Det är däremt väldigt hänsynslöst av dig att låta katten bajsa ÖVERALLT!!! Har du barn? Förstår du vad skalkläder kostar? Förstår du att lekparker är bygga och kostar ASMKT pengar, skattepengar, för att barnen ska ha nånstans att leka i en stadsmiljö där det inte finns nån annan plats där dom får leka? Vill du ha utekatt så MÅSTE du inte bo i tätort!
   Dessutom, inte så värst ansvarsfullt gentemot katten att släppa ut hen i tättraffikerat område!!

 7. Fast naturen får ju inte ha sin gång när det gäller andra djur, bara katter eller? Hundägare plockar upp. Hästägare måste plocka bort. Du får ju knappast släppa in din lilla tamgris in på grannens tomt att böka och bajsa, så varför ska man bara tacka och ta emot när det gäller en katt? Har haft katter, dem lärde vi att lämna rabatter osv ifred, de lärde sig att gå ner i slyn bakom huset där ingen gick ändå. Det gick bra, de klarade av att anpassa sig trots att vi var ”ego” mot dem.

 8. Haha, japp. Jag är hänsynslös, men jag vet att min katt mår bäst av att vara ute, därför låter jag den vara det. Ja, jag har barn så jag vet mycket väl vad saker och ting kostar. Men om du, Therese, har så starka argument för att katter i tätbefolkat ska hållas inomhus, ta upp detta med politikerna så får vi se om dom också håller med dig, eller dom kör på min bana 😉 och en sak till, om man bor på landet och katten promenerar in till stan, vad gäller för den då?

  1. Alltså ”S” seriöst lägg ner din strid. Alla har olika åsikter. Håller med till 110 procent med Therese då jag själv haft samma problem och själv är uppvuxen med katt men det finns även gränser, och ja man kan lära utekatter att inte skita i sandlådan, och det säger jag av egen erfarenhet!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *