Tung dag

Idag har varit en riktigt tuff dag… vet knappt vart jag ska börja. Bröt ihop helt och hållet så fort barnmorskan frågade mig hur jag mår och hon var helt fantastisk! Fick precis den hjälp jag behövde där och då hos henne och hjälp att komma vidare. Nummer till en psykolog, hjälp att boka vaginalt ultraljud på gyn, massa stöd och mest lyssnande. Hon är bäst, min bm! Jag satt och grät nästan hela timmen jag var där, allt bara släppte. Kändes som att jag har gått runt och hållit andan och hållit samman i väntan på den här bm-tiden. Idag brast allt. Hon försökte lyssna med dopton men det gick inte att hitta bebisens hjärta med den, vilket inte faktiskt gjorde mig mer orolig. Bebisen är så liten än så det är väldigt väldigt ovanligt att man kan höra redan såhär tidigt. Jag gick in i vecka 10 idag bara. Kändes fint att bli så tagen på allvar och inte det minsta dumförklarad eller förminskad. (Känns sjukt att vara kvinna, man går runt och förväntar sig att bli förminskad och dumförklarad…) 

När jag hade hulkat klart så hann vi precis gå igenom sjukdomar, hälsokontroll, blodprover och urinprover innan det var nästas tur hos bm. Järnvärde och socker såg bra ut men får inte alla svar förrän om några dagar. Sockret oroar jag mig lite för då jag reagerat väldigt knasigt på sötsaker… samt har ärftlighet för diabetes. Jag äter därför väldigt återhållsamt med sötsaker men var ändå orolig för testet. Så det känns skönt! Resten av dagen har jag legat på soffan med barnen på vardera arm eller så har dom lekt bredvid soffan. Känns som att jag blivit överkörd, kroppen kan inte röra sig. Jag är helt utmattad… maken har serverat mig med lite ostbågar och nu är dom uppätna så jag tänker sova. 

2 reaktioner till “Tung dag”

  1. Alltså jag känner PRECIS med dig!!!! Som jag skrev tidigare så väntar jag vilken dag som helst mitt fjärde barn! Dem andra är 7,6 och 2 år. Men med detta barnet i magen var jag som mest orolig!!!! Jag till och med betalade för ett tidigt ul! Men Alhamdulillah så gick allt bra, och veckorna gick snabbare och snabbare och då kände jag mig bättre och mindre rädd, och mindre ångest ❤️ snart inshAllah är du redan i v20!!!! ❤️ ❤️ ❤️ massa styrkekramar till dig fina❤️

  2. Vilken tur att du har en så bra bm. Hoppas att ett tidigt ul kan dämpa ångesten. Jag fick göra ett sånt under min senaste graviditet och det hjälpte mig. Jag håller tummarna för att allt är som det ska, både med bebis och dig.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *