Up and Running

Bloggen är äntligen botad och funderande igen. Fy sjutton som jag saknat detta!! Nu ska designen förnyas och jag vill få skriva skriva skriva… har så mycket inom mig som vill bubbla ut efter den här långa, ofrivilliga pausen.

Hur går Ramadan för er? Jag fastar inte pga amningen men i år är första året sen jag fick barn som jag faktiskt hinner med allt jag vill hinna med av dyrkan alhamdulillah. Eller ja inte allt, men så att jag känner mig nöjd, det blir tillräckligt mycket. Jag läser koran massor varje dag, barnen får se väl vald film eller så läser jag när Elias sover och så får Selma spela. Jag lyssnar på en lektion om dagen när jag lagar mat, diskar, hänger tvätt osv. Jag tänker att jag kommer nog behöva lyssna på lektionerna igen i framtiden men jag hinner ta in förvånansvärt mycket information ändå. Jag och barnen lyssnar alltid på Qur’an efter saga när dom ska sova så dom senaste kvällarna så har vi lyssnat på samma surah på repeat, och jag har snart memorerat en helt surah alhamdulillah. Ligger och repeterar recitatören tyst där i mörkret hihi.

Igår gjorde vi även detta, underbara sommar ♥

IMG_4771

IMG_4811

6 reaktioner till “Up and Running”

 1. Ramadan Karim och lycka till med dina lektioner. jag förstår att du tog av dig slöjan men att du fortfarande bär islamen i ditt hjärta. Jag själv började bära slöja när jag blev 30 fast jag föddes som muslim och jag lider av fördomar överallt,och folk beter sig konstigt mot mig ute särskilt de som inte känner mig,Man får stå med mycket som muslimsk kvinna som bär slöja, Ibland får jag lust att ta av mig slöjan men jag börjar tänka på har jag bestämt mig för det då få jag ta konsekvenserna och må Allah hjälpa mig och alla andra.

 2. Salam aleikum. Enligt islam ska man hålla sin ibadah mellan en själv och allah . Så allt du gör memorera suror läser svenska översättningen av koranen. Håll det mellan dig och allah . Berätta inte det för nån. Profeten sa att vi ska göra goda gärningar i hemlighet för inte förlora våran ajer men även skydda en från ayn och hasad. Glöm inte recitera suror på kvällen för dig och barnen för skydda dom mot allt dåligt ( 3:ggr sura al ikhlas 3 ggr al falaq 3;ggr an näs)

 3. Salaam Finaste Therese.
  Åh. Jag har också saknat din blogg så mycket. Hoppas du får skriva av dig nu. Ramadan mubarak och hoppas Allah förlåter oss våra synder och accepterar vår Ibadah. Kram

 4. Du har ingen giltig anledning att inte fasta för att du ammar din 2,5 åring syster. Amning i sig är inget skäl att inte fasta. Det är om man fruktar sitt eller sitt barns hälsa som man inte behöver fasta.. Dvs handlar mer om spädisar som i princip lever på bara bröstmjölk, där både mamman och barnet kan påverkas mycket av lång fasta. din son är dessutom stor nog att sluta amma enligt islam så använd inte det som ursäkt..
  Ps jag ammar 1 åring och fastar så vet vad jag pratar om. Hon lider inte och inte jag heller. Äter dessutom en del mat så amningen blir ju mer som dryck. Din son tror jag knappast livnär sig på din mjölk heller.
  https://islamqa.info/en/50005.

 5. Fast den infon har hon ju redan fått. Hon kanske har någon annan anledning? Hon kanske inte orkar fasta utan svimmar innan dagens slut? Det är dessutom mycket svårt när man inte har familj som fastar runt om sig, t ex har jag en bebis i år som helammar, så jag fastar inte, min man har inte en jätterolig ramadan eftersom han ensam fastar. Han är stark så han fortsätter såklart, men det är ju inte lika lätt som när man är ihop en hel fastande familj.

 6. Hej Therese! Jag söker positiva kvinnor som vill skapa sig en tryggad ekonomisk framtid. Du kan läsa på min hemsida under ”Gör det du vill”, och hör gärna av dig till mig sen 🙂 Obs, produkterna är Halal-certifierade.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *