Val 2018

Så, ett ämne jag velat skriva om så länge, men inte vetat hur jag ska kunna få ut i text, hur jag tänker och känner. Jag vet fortfarande inte, men nu är tiden knapp… hur får jag ut i text, hur jag är panisk rädd inför mina barns framtid. Hur får jag ut i text, att varenda en av er verkligen verkligen måste gå till vallokalerna… jag vet inte. Igår damp det ner ännu ett brev med ”samhällsinformation” från SD och jag vill kräkas. Jag får sån panik. Vad händer om dom får makt? Jag vill inte ens tänka den tanken! Tror ni att dom som röstade fram Hitler kunde föreställa sig hur det skulle sluta?! Historien upprepar sig! Vi satt en gång i högstadiet och hade en diskussion med våran lärare. Vi pratade om andra världskriget och läraren frågade ”tror ni att det här kommer kunna hända igen?” Hela klassen svarade ”nej!” Och ”nu vet vi ju bättre!” Men, sanningen är annorlunda. Det kan hända igen. Och det håller på att hända igen. Jag undrar hur många av klasskamraterna från den klassen som kommer rösta SD i år… för uppenbart så lär inte människor sig läxor av sin historia. Vi vet inte bättre. Vi kan inte mer. Vi är lika mycket en flock får nu som vi var då.

Skillnaden är, att nu finns det en annan rörelse! En motståndsrörelse som är starkare, mer högljudd och vi är fler! Vi är många! Vi kommer inte låta ett gäng nazister i kostymer ta ifrån oss våra mänskliga rättigheter, våran jämställdhet, våran religionsfrihet, våran yttrandefrihet eller våran demokrati!! Vi kommer inte låta det ske. Alla som är röstberättigade! gå och rösta! Och rösta inte varken på SD eller på nåt parti som kan tänka sig att samarbeta med dom. Rösta på partier som står för demokrati, för allas lika värde, för mänskliga rättigheter! Jag personligen kommer rösta på F! och har även funderat på MP och V. I ett val som detta är det säkrast att hålla sig så långt åt vänster som möjligt. För att inte riskera att din röst missbrukas av ett parti som en håller SD om ryggen.

Snälla! Alla! Gå och rösta! För att våra barn inte ska behöva vara rädda för sina liv eller sina föräldrars eller vänners liv! För att klimatet ska tas om hand! För ett samhälle som går att leva i, för en planet som är beboelig, för att alla ska ha samma rättigheter och samma möjligheter och samma skyldigheter. För att den som arresteras på en nazistisk demonstration får aldrig vara kvinnan som vågar sig upp på scenen med en Pride-flagga, det är nazister som ska arresteras! Nu måste vi alla ta vårat ansvar!!!!! Den som inte röstar imorgon, ni ska skämmas!

Alla ni som har vänner eller släktingar som har svårt att ta sig till vallokalerna själva, erbjud hjälp! Skjutsa och bjud på en fika! Nu krävs alla goda röster för att mota bort dom onda!

4 reaktioner till “Val 2018”

 1. F! Är ju fantastiskt bra, men tycker du inte att det är dåligt rent taktikmässigt om vi vill ha en röd regering? De ser ju verkligen inte ut att klara 4% gränsen och därmed är det ju en bortkastad röst. Bättre då att rösta på vänstern. Alla röster som kan stödja en röd regering är ju otroligt viktiga! Kram

  1. Jag vet att många tänker så, min åsikt är att om alla som vill rösta på F! gör det istället för att rösta på nåt annat av rädsla att dom inte ska komma in, så kommer dom ju komma in. Jag häller helt med, och hoppas innerligt att dom faktiskt kommer in. För kommer dom in så får dom 14 mandat, minst
   Kram!

 2. Jag tror faktiskt inte att du och din familj kommer drabbas speciellt mycket av Sverige demokraterna. Då ni lever svenskt av er . Du har tex ingen hijab ens och du är svensk . Det tråkiga är att många utlänningar röstar på dom såna som hatar muslimer men sd skiter i vem som är muslim och inte. De spelar bara smart spel och utlänningar faller för det och röstar på dom. De vill inte bara ta bort niqaben som muslimerna verkar tro utan ta bort moskéer, lokaler man föreläser, ta bort omskärelse, muslimska skolor och muslimska kläder helt och hållet. Jag har aldrig röstat i mitt liv . Det är haram enligt islam rösta i ett koffar samhälle men däremot ska man rösta om det annars blir skadligt för muslimerna vilket det blir nu men muslimerna blundar fortforande.

  1. Men snälla du det var nog det dummaste jag har hört!
   Ta ditt förnuft till fånga och gör din plikt som medborgare och använd din rösträtt, vad du än röstar på!! Och gör du inte det, sitt inte och klaga på hur det ser ut i samhället sen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *