Vänta du bara…

När man väntar barn, allra helst barn nummer 2, så är folk så himlans glada i att hålla på med en massa skräckscenarion och ”vänta du bara tills du har barn då kommer du märka vad trött betyder!” ”vänta du bara tills du har 2 barn då hinner man ALDRIG gå och träna eller duscha” ”vänta du bara tills hen blir 3 den trotsen är 100 ggr värre” ”vänta du bara tills hen får magsjuka, en förkylning är ingenting i jämförelse!”

Alltså tillåt mig att bli en gnutta förbannad! ”Vänta du bara tills jag kastar en bajsblöja i ansiktet på dig, det är typ lika trevligt som att du sitter här o talar om för mig hur hemskt mitt liv kommer bli!” Typ så har jag lust o svara. Har jag tyvärr aldrig vågat göra, och nu kommer folk sällan med såna mer. Jag har liksom fått tvåan, en pojke som ju folk ville jag skulle vänta på, pojkar är ju mkt vildare än flickor. Idioter. Kan ju medela att det inte stämmer. Jag räknar med att detta kommer börja hagla runtom mig när jag blir gravid igen insaAllah.

Men alltså, nej!! Stopp!! VAD är meningen med att säga till en människa som nog har det lite tufft för stunden med ett barn eller tio, att när nästa kommer då, DÅDU ska du få se på TUFFT!! Det är så jävla elakt!! Jag blir riktigt riktigt arg. Samtidigt som man säger till den här personen att ”dina känslor är så himla fjantiga och onödiga” så säger man också till nån som förmodligen har det lite tufft att ”du kommer få det så jäkla mycket värre” Och man är liksom som en levande måltavla för såna här kommentarer när man är gravid. Kan ju medela att det vart SÅ mycket härligare att hålla tempo med en 2,5-3,5-åring med en bebis i famnen/vagnen än som höggravid. 2-barnschocken har jag inte kännt av alls, däremot hade jag en första-barnschock som var bortom denna värld. När jag pratade med folk om det så hade jag behövt en axel att gråta mot och STÖD inte elakheter!! Att få barn nummer två var exakt lika magiskt och kärleksomtumlande som första barnet var, plus att man får följa deras syskonrelation vilket är det vackraste jag sett. Jag återhämtade mig snabbare efter förlossning 2 och detta barn sover bättre än första barnet. Dessutom är det en STOR fördel att man måste laga mat åt storasyskonet för då får man i sig själv riktig mat också. Istället för mackor och godis.

Så, alla haters, det blev då INTE så som ni förespådde!! Men även om det hade blivit den tuffaste perioden i mitt liv att ha två små barn, så är dessa kommentarer så sjukt onödiga och elaka!! Har man det tufft en period så kan man behöva en kram, och så kan du hoppa över att ösa ur dig hur jobbigt DU tyckte att det hen har framför sig är jobbigt. Försök att visa lite empati och medmänsklighet istället för att vara en bitch eller prettomamma!

(null)

10 reaktioner till “Vänta du bara…”

 1. Alhamdulillah, det finns bara en som har koll på vårt livs manus och det är Allah 🙂
  Skönt att du säger emot och tråkigt med folk som inte tar ens känslor allvar. Jag hoppas du håller dig undan från sådana energitjuvar, eller åtminstone lär dem en läxa 🙂

 2. Jobbigt med människor som bara får en att må dåligt. Jag slapp det tack och lov nu under graviditeten. Det var många som stillade min oro istället med att ”det kommer gå jättebra”. Och det gör det! 🙂 Jag hade precis som du en första-barns-chock men än så länge går allt bättre med tvåan 🙂

 3. Åh härliga ord! Och så sant! Dock har jag ju bara ett barn än… Men allt man fick höra som gravid, blä.
  Och allt man fortfarande får höra ibland. Åh tycker du det är jobbigt nu, vänta tills han går. Vänta till sommarn när du får jaga honom. Mm
  Blä för sånt när man inte är på topp själv. Härligt att det finns fler som upplever detta och att inte jag är ensam. Man kanske ska ta pch stå på sig och kasta den där blöjan nästa gång. Fast i ord kanske

 4. eleonora är 1 månad nu och jag har inte heller upplevt någon tvåbarnschock. Kom på det idag och undrar lite när/om den kommer. Skönt att läsa om att den inte behöver komma!
  Och pojkar är inte alls vildare än flickor. Vissa barn är vildare än andra barn, men Carl är minsann en lugn typ han, sprallig för att han är ett barn såklart, men ingen vilde. Herregud folket, ta det lugn med fördomarna 😛

 5. Bra sagt!! Vissa bör lära sig att inte prata om saker de inte vet ngt om! Än att det vill bara förstöra själva för en.

 6. Salam aleikum. Jag tror att man inte ska ta saker på fel sätt om nån säger vissa saker om barn o.s.v de menar nog inget illa utan pratar bara om sina egna erfarenheter och vill bara ge exempel på hur det kan bli.
  Tex har jag 3 barn och jag har inte sovit ordentligt på 5 år. Så är det eller kan vara när man har flera småbarn. Jag säger inte det till folk för vara elak utan för berätta hur det kan vara. Pratar jag med andra småbarnsmammor så skrattar de och håller med. Att vara en mamma till fler barn är inte bara roligt jämt utan tufft. Du har ju själv gjort inlägg ibland att du är utmattad och bara sovit 2 timmar m.m.. detta är sanningen så är det man får kämpa. Hamdolillah att din lilla elias är lugn. Min ena son var också lugn tills han blev 3 . Nu är han 4 och har varit helvild i nästan ett år. Så kan det bli! Hamdolillah

  1. leila: wa aleykum salam. jag tror du missförstod mig, SJÄLVKLART ska man dela sina erfarenheter med varandra och prata. Det lättar ju på bördan supermkt att kunna prata av sig med vänner eller som jag, på bloggen, för man ska ju inte utge mammalivet, eller något annat heller, för att vara en dans på rosor. Det är ju inte sant. Det jag menar är om man gör det, står och pratar med nån om att man har det tufft eller är trött så kommer personen man pratar med med svaret ”hahaha ja men vänta du bara tills du har 2 barn!” tex. Det är det jag menar, när istället för empati och tröst får man en känga om hur mycket sämre man kommer få det. Förlåt om jag var otydlig ♥

 7. Bra skrivit tycker jag och jag håller med dig, samtidigt tycker jag om och prata med andra föräldrar om hur deras man är pcj även innan man fick barn att man fick info om stt det inte alltid är en dans på
  ROSor utan det är faktiskt tufft med så det är bra man går info från båda hållen 🙂 sen att man ska kläcka ut sig stt du kommer få det så jobbigt och bl.a. Bl.a. Vill man kanske inte höra

 8. Salam aleikum therese ).. ok då missförstod jag dig .)) När man ser att nån har det tufft ska man klart stötta och säga positiva saker. Inte sparka på den som ligger.. systerkramar till dig.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *