Vårförhoppning

Våren kommer och med den liiiite odlingslust i denna gamla lantbrutta. Jag är uppväxt långt ut på landet med massa odlingar och djur. Och ju äldre jag blir ju mer längtar jag efter en egen gräsmatta, att kunna odla och kunna ha kanske nåt djur. Jag vill inte bo på landet igen, inte än iaf. Men jag vill komma lite närmare det igen. Jag gör så gott jag kan, och pallar, häruppe i våran lilla lgh där det antingen är ingen sol eller gassande sol så inget vill ju växa här. Kanske några avocadokärnor? Jag har satt några i sovrumsfönstret och hoppas så mycket iaf. Så får vi se om jag pallar nåt mer. Häromåret så odlade jag en väldig massa på balkongen men det är ju inget kul o hålla på på en balkong längre… jag vill ber på marken! Men några fina avocadoplantor vore faktiskt kul o få fart på iaf medans solen visar sig nu under sommarhalvåret.

1 reaktion till “Vårförhoppning”

  1. Hej!

    Underbar blogg ! Har följt dig i några år nu och tycker du verkar va en vetttig mamma! Har en fråga som jag skulle vilja få lite synpunkter på? Jag har två barn hemma som inte går på dagis. En två åring och en snart fyraåring. Vi sitter rätt mycket på öppna förskolan, lite lekparker 4H gård och lite lekland ibland. Sen ritar vi och målar och pysslar läser böcker ja du vet… det typ alla föräldrar gör ? Haha men jag kan ofta känna att jag inte kan ”fylla ut” dagarna och jag kan känna en inre stress och har svårt för att sitta sysslolös. Tips på hemma saker man kan göra med barn? Dom kan leka själva ibland också men det e ngn minut sen vill dom leka med mig vilket e helt ok men hemmet måste ju skötas.

    Och det här med tv tittandet ? Det blir så lätt att dom vill titta om dom intr har ngt o göra. Vad tycker du e rimlig gräns för tv tittandet ? Jag är ofta själv då mannen jobbar nätter och dygn så ibland är ju Netflix en räddare i nöden. Dom får titta på morgonen sp vi alla kan vakna i lugn och ro sen kan dom sitta där nån timme medan jag gör hemma grejer. Sen kan dom titta när jag behöver snabbduscha eller om vi vart ute och alla behöver varva ner. Den sätts inte på för art dom är uttråkade eller för att dom inte har ngt o göra. Och en stund på kvällen nån mysig film. Vad är rimligt? Hur gör du med dina ? Ibland så fastnar dom såklart och kan sitta längre än vanligt men jag försöker reglera det. Helst föredrar dom o va ute så det är ju bra. Orkar oftast inte träffa andra med barn utan jag trivs med att hitta på saker själv med dom. Mina barn träffar ändå så många andra på öppna förskolan.

    Kram Fatima

    Sorry för lång kommentar ! ♥

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *