Tänk, det blev krig i Sverige…

Jag har just läst vad jag känner nu är världens i särklass bästa blogginlägg! Det är i alla fall det allra bästa jag läst vad jag kan minnas, och jag blev så fångad av texten och historien den berättar så jag får ont i magen… ett nyttigt ont i magen, för det berättar en väldigt viktig historia om flyktingarnas verklighet som vi alla verkligen måste bli medvetna om för att ha större förståelse och vara mer hjälpsamma gentemot alla flyktingar som kommit till vårat land, undan en hemsk verklighet! Och tänk om ”om” inte fanns…

De två försa styckena i inlägget låter som följande, läs väldigt gärna hela inlägget här!

”Sverige är ett fredligt land. Det kommer aldrig att bli krig här. Vi Svenskar kommer aldrig behöva lämna vårt land på grund av rädsla. Det är jag säker på.
Men låt oss för ett ögonblick leka med tanken att inte ”om” fanns.
Istället för att säga tänk om det blev krig i Sverige leker vi med tanken att meningen istället för en fråga blev ett påstående; tänk, det blev krig i Sverige.

Tänk, det blev krig i Sverige. Tänk, vårt lilla fredliga land blev ockuperat av en grupp ovänliga människor.
Tänk, de skjuter efter just ditt barn. Tänk, en fosforbomb slog ner i just ditt bostadsområde, dödade din granne med familj, och frätte bort benen på just din dotter som råkade befinna sig utomhus då fosforbomben slog ner.”

Inlägget är skrivet av min syster i islam, MaddeMå Allah belöna dig syster!

0 reaktioner till “Tänk, det blev krig i Sverige…”

 1. otroligt bra skrivit av Madde. Man ska verkligen vara rädda om varandra. Vi alla är släkt. Och vi ska ta hand om varandra på ett bra sätt

 2. Varför inte skriva ett snyft-inlägg om alla svenskar som mördats av invandrare och ”flyktingar”? Landskrona-mordet till exempel. Eller du tycker kanske 78-åriga Inger var en rasist.

  1. kanske är på tiden med lite perspektiv nu va!! klart det är extremt tragiskt att människor blir mördade av andra människor!

   MEN, om flera miljoner människor lever som flyktingar utan mat, vatten, skola, sjukvård så är det ett betydligt större problem!!

   kanske dags för svenskar som har det i jämförelse så otroligt bra att sluta tycka synd om sig själva nu eller??

 3. Jag tycker så många flyktingar/invandrare det finns resurser till kan komma hit. Men det finns inte plats för alla hundratusen-tals flyktingar i hela världen att bo i Sverige, även om du Therese vill att dem alla ska bo hemma hos dig.

  Jag tänker inte skämmas för att jag råkar leva i ett rikt, (hittills) välfungerande land och vill fortsätta med det.
  Fattar inte varför man ska dra hit en massa problem från tredje världen. Ghettofierade förorter i Stockholm som Rinkeby är ju bara så mysigt mångkulturella, verkligen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *