Vecka 20 ❤️

Vecka 20 är här och på väg att passera till och med! Dagarna flyger förbi här, särskilt dom senaste två dagarna när jag suttit fast i soffan under en sjuk Elias. Kanonhög feber första dagen följt avhalsont dag två. Det känns som jag knappt stigit upp på morgonen innan det är kväller igen (kanske för att jag inte ens får chans att byta ur pyjamasen). Men även fast dagarna flyger förbi just nu så känns det så plågsamt långt kvar till december. Jag längtar mer och mer intensivt efter denna lilla person, ju mer jag känner henne röra sig inuti mig desto starkare och nästan outhärdlig blir längtan också. Lilla Böna ❤️ Inte så liten somnån böna längre för all del, hon som redan nu spänner kroppen så att det trycker upp mot mellangärdet och ner mot snippan samtidigt. Hehe blir en till stark och kraftfull tjej i våran familj tror jag bestämt, masaAllah!! 

Hur mår min kropp och knopp då? Alltså jag är så fruktansvärt trött! Hela tiden! det känns som tortyr att behöva vara upprätt och ha öppna ögon på dagarna, förutom några få timmar på em/kväll då jag kan orka med lite mer. Men alltså denna trötthet! Helt galet! Ligger utslagen hela fm, orkar på sin höjd gå på toaletten typ, somnar med barnen på kvällarna… är så trött att jag knappt orkar fokusera blick och öron på folk som pratar med mig så begraver näsan i böcker istället, som jag alhamdulillah packade med mig en hel trave av. Men, min ångest är som bortblåst ALHAMDULILLAH ❤️ Det dära fantastiska ultraljudet i kombination med att hon exakt samma dag som UL började röra sig så mycket mer, starkare, regelbundet har räddat mig! Jag är så himla tacksam för fy bubblan vad det har varit vidrigt… nu kan jag njuta och längta och det är helt makalöst! I början av graviditeten har jag nästan mest känt ”varför utsätter jag mig för det här?” Medans nu känner jag att jag vet exakt varför!! Mitt barn växer ju därinne!! Därför utsatte jag mig för så många veckors ångest, illamående, trötthet, foglossning. En till världsmedborgare, en till bebis, en lillasyster till mina barn… det är såklart att det var därför!! Och hon är redan värd det 1000 gånger om. Alltså jag kan inte med ord beskriva hur mycket jag har längtat efter den här känslan i själen, den här lyckan, att vara så förväntansfull… älskade lilla lilla bebis, jag ser fram emot att få träffa dig! 

Fogloggningarna som har varit helt vidriga har lugnat sig alhamdulillah, jag har fortfarande ont, dagligen, men jag kan gå utan problem! Jag tänker på tempot och låter bli att springa, vila när jag behöver och på så vis håller det sig i schack. Dom dagar jag ska gå mycket har jag fogbälte vilket verkligen underlättar men själva bältet är också obekvämt haha, så använder det bara när jag måste. Samtidigt så känner jag att jag måste börja träna igen!  Kroppen ska orka bli tyngre nu på kort tid och jag ska orka ta hand om barnen även i höst så direkt vi kommer hem drar jag igång med dagliga yoga-pass, vare sig jag har lust eller ej! Promenader räcker inte känner jag, bålen, ryggen, axlarna… det behöver få lite kärlek och omvårdnad. Och jag behöver träna på att andas genom smärta haha. Märker nu när fogarna hugger så spänner jag hela kroppen som en fiolsträng och håller andan. Inte helt optimalt, särskilt inte inför kommande förlossning… 

Och mitt boa-sug har kickat in på nån sorts turbo-fart! Ligger som en galen och surfar på skötbord, byråar, nya tapeter, göra egna sänggavlar, skötväskor, åkpåsar, babynest, bärsjalar och bärselar och kan bara inte sluta. Vill faktiskt hem och sätta igång nu! Längtar efter att få mäta upp för nya möbler (som vi förhoppningsvis har råd att köpa haha), rensa rensa rensa bland kläder, leksaker och prylar hemma, beställa grejjer och dona… det ska bli så himla kul! 

Magbilden är inte dagsfärsk pga senaste dagarnas pyjamas-look haha! Men är i vecka 18+5 här, så nästan i vecka 20 ändå. Idag är jag i vecka 20 och närmare bestämt 19+5 så bilden har ju hunnit bli en hel vecka gammal. Men var ändå tvungen att ta denna pga, kolla bilden med Selma, inte ens arrangerad ju! Storasyster som längtar och redan älskar ❤️

2 reaktioner till “Vecka 20 ❤️”

  1. Härligt att höra din längtan i ord! Kommer ihåg när jag gravid med min vackra dotter! Vilka minnen, fin mage du har! En härlig längtan!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *